Archive for the ‘Utsikt’ Category

Ukraina

fredag, februari 25th, 2022

En mycket märklig känsla, att sitta och äta frukost och titta ut på en klarblå himmel en vacker vinterdag. Stilla ute nästan ingen vind, fåglarna sitter i körsbärsträden utanför fönstret.

Foto: Thomas Enqvist

Samtidigt har tusentals människor några hundra mil härifrån tillbringat natten i skyddsrum och tunnelbanestationer med sina barn och lyssnat på flyglarm och bombkrevader, utsatta för våld och skräck av en maktgalen despot.

Foto: Thomas Enqvist

Melodifestivalen

lördag, februari 5th, 2022

Upptäcker nu i kväll när jag tittar på första deltävlingen av Melodifestivalen att jag kommit till det trista stadium att jag tycker att det redan finns nog med musik. Inget jag hör och ser tycker jag tillför mänskligheten nåt väsentligt.

Hälsningar Surgubben

Landsbygdens avveckling

fredag, februari 4th, 2022

Många är önskemålen att sänka drivmedelspriserna för att landsbygden och mindre orter inte ska gå under av kostnader för transporter. Jag anser att det är fel väg att gå. En av anledningarna till att mindre orter lider brist på service och har långa transportsträckor är just att transporterna blivit effektivare och billigare. Vi använder allt mindre av den disponibla inkomsten för varje kilometer vi transporterar oss.

Att använda de pengar familjen sparar på låga priser på stormarknaden 10 kilometer från hemmet till drivmedel till bilen är inte miljömässigt försvarbart. Att familjen behöver en extra bil för att kunna lämna och hämta på förskolan bara för att den ligger mer än gång- eller cykelavstånd hemifrån är inte heller idealiskt. All fler skolelever skjutsas med bil eller buss till skolan på grund av sammanslagning av mindre skolor till större enheter och kanske det fria skolvalet också späder på det transportbehovet. Att jag just för tillfället har tre leverantörer av post till min brevlåda skulle jag inte heller kalla miljövänligt.

Jag tycker också att landsbygd och mindre kommuner skall få en aktiv hjälp för att kunna leva och växa men för att stötta orter utanför storstäderna finns det många andra möjligheter till ekonomisk kompensation utan att driva på en ökad användning av energi till transporter.

Använde de skattepengar som drivmedelsskatterna genererar till att stötta servicen i mindre orter och på landsbygden. Butiker, samhällsservice, förskolor, skolor, apotek, primärvård ska finnas där människor vill bo. Det behövs aktiva insatser för att stödja dessa, inte ett ökat resande från landsbygden.

Pandemi

fredag, januari 21st, 2022

Aldrig tar det slut, allt är förändrat eller är det det?

Hur mycket har det påverkat? Mina vuxna barn arbetar mycket hemifrån – reslusten har gått ner – köplusten kanske också. Men hur har det på verkat mig personligen? Jag har hittills vad jag vet inte blivit smittad och det påverkar naturligtvis min upplevelse av de senaste två åren.

När det hela började jobbade jag fortfarande som lärare och som lärare var det inte mycket att göra, korridorerna var och är trånga, elever och vuxna som trängdes i lokalerna. Inte mycket att göra bara hoppas på det bästa. Vi fick lära oss att ha möten på Teams i stället för personliga möten och lärde oss att det på många sätt var ett effektivare sätt att träffas. Vaccin och sedan lägligt pensionering. Inte speciellt mycket pandemipåverkan på mig personligen.

Om vi privat skulle träffas på födelsedagar fick det bli utomhus men det var ofta vi hade sådana träffar utomhus redan innan pandemin. Var egentligen inte så stor skillnad.

Körverksamheten har fått sig en rejäl törn, där måste jag säga att det känns lite trist men det är värdsliga problem och gå att klara sig utan.

Resandet har varit sparsamt redan före, shoppandet likaså. Pandemin kom samtidigt som näthandlandet hade börjat ta över från det fysiska shoppandet och ökade kanske något av smittoskäl men nog mera av bekvämlighetsskäl.

Hur har det egentligen på verkat? Mer pengar kvar varje månad på grund av lite mindre aktivitet. Samling klockan 14.00 på torsdagarna för att lyssna på Folkhälsomyndigheten istället för att samlas runt lägerelden.

Jag förstår att för många i vårt samhälle har det haft stor, i vissa fall förödande påverkan, men för undertecknad har det på det stora hela än så länge inte märkts så mycket. Fortsätter det så här så går det nog att vänja sig. Får väl för säkerhets skull hålla tummarna, det kan ju gå åt pipan med smitta och sjukdom men livet har inte påverkats i någon större utsträckning hittills.

Elpriser

torsdag, januari 13th, 2022

Priserna på el har i hela landet varit extremt höga med svenska mått mätt. Jag har förstått att den europeiska elmarknaden fungerar som en gemensam marknad och att prisnivåerna då också blir likartade. Kanske ett bra sätt att få elmarknaden att fungera smidigt och bra.

Jag undrar bara, vart tar pengarna vägen?

Huvuddelen av den elen vi använder i Sverige består fortfarande av vattenkraft, kärnkraft och till viss del vindkraft. Dessa energislag som produceras i landet har väl inte blivit dyrare att producera, det måste bli en rejäl slant över?

 Var är då pengarna? försvinner de i något hittills outforskat slukhål?

 Dags att uppmärksamma i media. 

Elen finns norrut

lördag, april 3rd, 2021

Äntligen finns ett sätt att utnyttja hela Sveriges potential. Elen finns i norr, använd den. Södra Sverige framförallt storstäderna lider av knapp tillgång till el. Sätt elpriserna efter tillgång så kommer allt att reda ut sig. Lite el, höga priser mycket el, låga priser är det inte så marknaden fungerar?

Kanske är lämpligt att marknadskrafterna äntligen får styra produktion och människor till de delar av landet där det finns gott om plats, naturtillgångar och el. Den som envisas och vill bo och etablera sig i den södra halvan får betala, den som vill både leva och verka till rimliga kostnader får väl flytta norrut.

Vi får hoppas att Northvolt, järnframställningen med el i Boden och Gällivare inte är luftslott utan verkligen blir av.

För 40 år sedan skallade protestropen mot flyttvånget söderut.

Snart kanske vi kan säga ”Alla måste norrut.”

Var är pengarna?

torsdag, november 26th, 2020

Restauranger tappar sina inkomster. Flygbolagen går i konkurs. Butiker permitterar och läggs ner. Massvis med verksamheter tappar sina inkomster. Inga pengar cirkulerar i systemet.

Var är pengarna? För de har väl inte försvunnit i ett mystiskt slukhål? Penningmängden är väl ungefär lika som före Corona anfallet?

Jag tror jag vet svaret. Jag har pengarna.

Jag handlar inte, reser  inte, äter inte ute.

Jag gör ingenting och har alltså alla pengar kvar.

Jag och alla andra som fortfarande får lönen varje månad skulle alltså kunna skänka våra pengar till de som går hemma permitterade och alla skulle vara glada.

Det är väl egentligen det som händer. De stöd som delas ut ska väl betalas nån gång. Då får jag väl ställa upp.

 

 

 

Det var bättre förr

tisdag, november 24th, 2020

När man går omkring på jobbet och småmuttrar för sig själv över tingens ordning.

– Jag kommer ihåg att man gjorde så förr…

– Vi kan väl göra som vi alltid har gjort…

– Hur har det blivit så här? Nåt måste vara fel…

– Nä, det där kommer aldrig att fungera…

– Så har jag aldrig gjort…

När man börjar låta så, är det inte dags att dra sig tillbaka under en filt, famla efter fjärrkontrollen och slå på Rapport. Bättre att gnälla över Trump, Corona eller vad som helst, som är  långt borta.

 

Valet

fredag, november 6th, 2020

Media bevakar valet i USA. När media bevakar det som är aktuellt så bevakas det som är aktuellt och inte så mycket annat. helt bortglömd

Året: Trump – Greta – Anders – Trump (igen)

Jag ska inte klaga det är precis det som media bevakar jag är intresserad av just nu. När jag ändrar fokus ändrar media fokus. Eller är det tvärtom?

Just nu är Greta helt bortglömd, hoppas hon kommer igen. Hon behövs. När media upptäcker henne igen ska jag bli med också.

Marknaden, vår nya religion.

söndag, maj 3rd, 2020

Hur gör man?

Hur gör man om man av djupt ideologiska skäl anser att apoteken skall utsättas för konkurrens. Att det är en nödvändighet för den typen av verksamhet?

Hur gör man när man upptäcker att läkemedlen inte finns på hyllorna, det finns 10 apotek i stadskärnan men inget i glesbygden och apoteken fyller skyltfönstren med reklam över fullständigt onödiga skönhetsartiklar för att vinna marknadsandelar?

Byter man då ideologisk ståndpunkt? Förtränger man och säger att det är utvecklingen? Ber man skamset om ursäkt för att man gjort livet lite besvärligare och försöker ställa allt till rätta?

Undrar bara.

Ny religion

tisdag, februari 25th, 2020

Privatisering en ny religion? Vad behöver göras, finns det något som inte fungerar? Finns det något som fungerar? Har ingen betydelse lösningen heter privatisering, konkurrens, uppstyckning… Vad som helst bara det blir svårt att gå tillbaka till det ursprungliga.

Två postbilar som kommer till samma postlåda med en timmes mellanrum, bra i alla fall för oljebolagen. Dessutom tre andra företag som sköter paketdistribution.

För att inte tala om tågen. En aktör som äger rälsen, en annan några lok, en tredje de andra loken, väntsalen hanteras av en tredje. Underhållet sköts tydligen av ingen. Sen behövs det väl en kontroll och övervakningsfunktion för att samordna och kontrollera alla olika aktörer.

Bilbesiktningen, höll på att glömma bilbesiktningen. Inte ens en mindre stad kan väl klara sig utan minst två bilbesiktningar. Om sen den ännu mindre staden får klara sig utan bilbesiktning får vi väl ta. Det liksom hör till.

Apotek behöver vi förstås ha minst 7-8 stycken i en mellanstor stad. I ett mindre samhälle kan man nog klara sig utan helt. De som bor där är väl tåliga, annars får de ta bussen till närmsta apotek. Tågen fungerar väl inte.

Skolor, arbetsförmedling, telekommunikationer…  Listan kan göras lång.

Allt fungerade inte perfekt men det fungerade i alla fall. Den eller de som listigt sett till att det samhälle som skapats under många år nu är utsålt vet mycket väl att det inte går att backa.

Men alla driftiga entreprenörer som hoppar på och drar in pengar på helt eller delvis skattefinansierade verksamheter mår bra och kan köpa in billiga Rut-tjänster för att tvätta under bubbelpoolen.

Hälsningar Surgubbe

Lekstugan

måndag, december 31st, 2018

Ett litet inlägg, främst för att kunna göra en lite reklam bild och visa hur en enkel bloggsida kan vara uppbyggd. När jag skriver på den här gamla bloggen blir det tydligt hur mycket enklare det är att skriva inlägg nu på en nyutvecklad WordPress site.

Fyra av barnbarnen på trappen till lekstugan.

Fyra av barnbarnen på trappen till lekstugan.

Bostadsbrist?

tisdag, december 25th, 2018

Läste lite förra veckan. Bostadsbrist? Ett tecken på bostadsbrist var tydligen att så många bostäder var uthyrda i andra hand, dessutom var andrahandshyrorna hutlöst dyra. En sak som det egentligen finns regler för men som tydligen inte kontrolleras därför kan det bli orimligt dyrt att hyra i andra hand.

Men, nu får vi tänka efter. Är andrahandsuthyrning ett tecken på bostadsbrist. Har inte andrahandsuthyraren en bostad där han bor? Jag förmodar att hen inte bor i tält för att av medmänsklighet bereda plats åt stackar bostadslösa.

Om han hyr ut sin bostad i andra hand betyder det att han är i besittning av två bostäder, det kallar jag inte bostadsbrist.

Att hyra ut en bostad som man egentligen inte behöver och dessutom gör det till priser som överstiger det reglerna för andrahandsuthyrning tillåter kallar jag för ocker, inte bostadsbrist.

Webbutveckling

tisdag, december 25th, 2018

Kanske något att pyssla med när andan faller på. Den här sidan har jag ju bevisligen skapat.

Körens sida lindekammarkor.se som jag knåpat ihop från grunden är jag riktigt stolt över även om stora delar av koden är lånad från diverse andra ställen.

Sista projektet halleforskyrkokor.se är under utveckling men i alla fall så pass klart att det ligger ute. Återstår bara att se om beställaren är nöjd och att fylla den med innehåll, något som kören själv måste göra.

Begäran om F-skatt är inskickad och en djupdykning i regler för moms har gjorts, jag har redovisat moms förut men det är länge sedan och minnet sviker, påläsning behövs.

Svara snabbt

lördag, maj 14th, 2016

Kan inte vara kul att vara politiker. Miljöpartiet går på knäna enligt media.

Media gör att miljöpartiet går på knäna…

En ny skalp tagen…

Är den viktigaste egenskapen hos en politiker att kunna svara ettriga reportrar snabbt?

Borde inte den viktigaste egenskapen hos en politiker att eftertänksamt, genomtänkt och någorlunda intelligent, ta bra beslut?

Utöka intervju tiden i TV-programmen till det tredubbla så folk hinner tänka. Och ta för tusan bort alla krystade mini-debatter, vi vet redan vad de tycker och vi blir inte klokare av att de upprepar sina argument tio gånger om.

Herregud, ska det vara så svårt?

onsdag, februari 10th, 2016

Just tittat på Uppdrag granskning. Familjer betalar 120 000 kronor för en besvärlig och livsfarlig resa från Syrien till Europa. Bland annat över Medelhavet, 30 vuxna och 10 barn i en gummibåt.

Kollade snabbt flygpriser:

Ankara – Arlanda 1543 kr.

Just den här familjen hade stannat i Holland och sökt asyl där.

Ankara – Amsterdam 2 vuxna och två barn 6500 kr.

Förstår du?

Trallingen

tisdag, februari 9th, 2016

Trallingen, mitt ute i Lindesjön i eftermiddagssol

Trallingen, mitt ute i Lindesjön i eftermiddagssol

Rymdpromenad

söndag, november 1st, 2015

En människa på rymdpromenad är fast till en rymdstation med en vajer, kabel, eller ett rep. Om repet brister svävar människan bort i rymden, ohjälpligt borta. Ingen kan rädda honom eller henne. Så länge syreförrådet eller dem medhavda energireseserven som håller temperaturen på en livsuppehållande nivå i rymddräkten fortfarande räcker till kommer hos astronauten att fortfarande vara där innesluten i sin rymddräkt. Fortfarande kommer han eller hon att andas.

Men sen … Vad händer sedan? I en oändlig tid kommer en stelfrusen kropp att segla vidare i universum. Tanken är obegripligt sorglig… i oändlig tid kommer de sörjande på jorden att veta att deras kära för alltid kommer att vara ensam ute i tomheten.

På samma sätt kommer den människa, kvinna, man, barn som under flykt från krig och grymheter förolyckas, drunknar, svälter ihjäl, fryser ihjäl,  för evigt vara förlorad för sina älskade.

Varför fylls jag av skräck för den eviga seglatsen ut i rymden? Varför påverkar resan ut i det tomma så definitivt och obarmhärtigt? Varför påverkar den tanken mer än den stora mängd som dör varje dag i vår värld här på jorden.

Är den väsensskild från det vi ser i vi år omvärld just nu? Ett drunknat barn i Medelhavet. Ett barn som hade kunna ha förhoppningar om en framtid, en familj, barnbarn. Ett gott liv.

Låt oss binda den livstråd som binder män, kvinnor och barn till ett bra liv lika stark som vi binder den livstråd som håller atsronauten vid liv.

 

Konsert i Lindesberg

fredag, oktober 30th, 2015

Välkommen till Konsert med Linde Bergslags Kammarkör.

DinaHander

Sverige

söndag, oktober 11th, 2015

Gammal favorit och nog så aktuell nu!

Bra början

torsdag, oktober 1st, 2015

Ingen eker i vägen när jag låste cykeln på jobbet i morse.

Låset gick igen utan att jag behövde snurra på hjulet den där förhatliga lilla irriterande biten.

Bra början på en bra dag.

 

Oändlighet

söndag, juni 7th, 2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERANär din tid är ute kommer du inte att finnas för alltid.
Ingen trevlig tanke; ”för alltid” är mycket länge.
Det är lika mycket ungefär som oändlig tid och det är ganska länge.
Tänk efter en stund….

Hur många siffror är det i ditt personnummer? tolv skulle jag tro.
Tänk sedan på konstanten pi, kommer du ihåg det från mattelektionerna.
Pi har ett oändligt antal decimaler 3.14….. osv.

Det betyder att om du tittar på den raden av decimaler kommer hela ditt personnummer att förr eller senare dyka upp, med alla siffrorna i rätt ordning. Det är möjligt att du får titta en bra stund. Jag gissar att sannolikheten att du ska se det direkt alltså som den första kombinationen du ser ar ungefär 1 på 1 000 000 000 000. Det är möjligt att jag har räknat fel men det är inte så viktigt det är i alla fall risk att du får leta mycket länge.

När du har hittat din kombination av siffror kan du kanske vika en stund till för att hitta kombinationen en gång till, för den finns en gång till.

Det är i själva verket så att den finns ett oändligt antal gånger.

Bra att veta. Nu har du något att göra den tid du inte kommer att finnas till.

Robotisering

söndag, april 19th, 2015

Det pågår en intressant diskussion i media. Arbetstillfällen riskerar att försvinna i och med att tekniska framsteg gör oss människor obehövliga. En enligt tyckare katastrof då arbetstillfällen försvinner. Vilket idiotiskt namn – arbetstillfällen.

Jag för min del skulle tycka det vara alldeles utmärkt om ”arbetstillfällen” försvann, då skulle vi kanske kunna arbeta 6 timmar per dag och låta datorer, robotar, avatarer och allt vad det heter sköta resterande arbetsuppgifter.

Var finns resonemanget om att tekniska framsteg skulle gagna människor. Byt namn från ”arbetstillfällen” till ”arbete som måste utföras”. Det skulle låta mycket trevligare. Smaka på den här meningen:

”Tekniska framsteg gör att arbete som måste utföras i framtiden i allt större utsträckning kommer att kunna automatiseras och utföras av datorer, robotar. Vi människor kan arbeta mindre och istället leva ett lugnare liv, förverkliga oss själva. Använda vår tid till nöjen, kultur, idrott. Kanske samtala med ett vinglas framför oss i skenet från ett stearinljus.”

En kvällspromenad i Lindesberg

lördag, april 4th, 2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minpension.se

onsdag, mars 25th, 2015

Härliga institution.
Den ger vederkvickelse åt själen.
Besök den och du får reda på hur din framtid som pensionär ter sig.

Tro inte att det är läge att träda tillbaka och låta förhoppningsfulla ungdomar får din plats på arbetsmarknaden.
Nej, om pengarna skall räcka får du nog boka den lite längre än både du och de tycker är lämpligt.

Arboga station

tisdag, februari 24th, 2015

Tåget från centralen till Arboga stannar plötsligt på spåret. Har det hänt något? Ingen information. Tio minuters väntan, fortfarande ingen information. Tiden går. Enligt biljetten Arlanda – Lindesberg, ordentligt inköpt på SJ’s webbplats ska bussen från Arboga till Lindesberg avgå 19.10. Tiden börja bli knapp. Tåget skulle anlända 18.55.

Nu kommer den efterlängtade informationen. Vi är 15 minuter försenade: ”Resenärer till Lindesberg och Fellingsbro kommer att få information senare.”

En skön känsla av trygghet infinner sig. Konduktören, eller vad de nu heter nu för tiden, vet om att jag ska byta till buss för att ta mig vidare. En tyst applåd för SJ.

Informationen kommer: Bussen avgår 19.10 från Arboga resecentrum. Det meddelandet måste väl betyda att vi är i tid och att jag hinner med bussen.

Att stiga av sitt tåg på Arboga station en sen kväll och upptäcka att hållplatsen för bussen som man skulle fortsätta färden med är fullständigt tom är en upplevelse värd att prova. Vilsna resenärer hänger i olika hörn av ett kalt väntrum. Frågan hänger i luften: Var är bussen? nån som vet?
En yngling vet att meddela: ”Det går ingen buss… Bussen är inställd. Det var en därborta som sa det.” Ynglingen pekar på en person längre bort på en bänk.

SJ har hjälpt tidigare. SJ kan man lita på. På biljetten hittar jag ett nummer till SJ. ”Det är många som ringer nu. Du behåller din plats i kön.”
Utanför stannar ett tåg, tittar hastigt upp på informationstavlan. Jo, det tåget ska till Örebro. Med älgsteg kastar jag mig nerför trappan under spår ett, upp på perrongen. Just då börjar tåget rulla. Ett lokförare anställd av SJ stannar inte ett tåg bara för att en galning viftar och skriker på perrongen. Rösten i mobiltelefonen som då och då har uppretat att min plats i kön minsann finns kvar, finns inte längre kvar.

Ringer upp igen. ”Det är många som ringer nu. Du behåller din plats i kön.”
Efter en stunds väntan hör jag en riktig människa u luren: ”Hm… bussen inställd, inte vårt fel. Det är Länstrafikens ansvar.” Efter en lite diskussion ger personen i luren ett tips:”Du kan ta en senare buss, det går en ny buss 20.10.”

Efter en stunds väntan på en ganska kall och hård bänk slår det mig plötsligt: Varför gå det ingen buss? Ynglingen som hade koll på inställda bussar finns kvar i väntsalen. Bäst att fråga om han vet varför ingen buss finns på busshållplatsen. ”Nä, det är en översvämning. Inga bussar går.”

Vänta på nästa buss verkar inte speciellt meningsfullt. Bäst att konsultera informationstavlan med tågavgångar. Det går några tåg till Örebro ikväll. Men, gåt det att ta sig vidare med buss från Örebro. Telefonen få bli räddningen. Ett samtal till Länstrafiken. ”Ja, det går en buss senare till Lindesberg.” ”Kommer jag att hinna med den.” ”Njo, svarar rösten det går nog bra.”

När telefonsamtalet avslutas ser jag en bestämt man som står vid dörren till vänthallen. ”Vi stänger nu. Du får nog vänta ute.”

Jo, jag kom hem. Ett tåg dök upp en timme senare och en vänlig son gjorde en liten omväg och plockade upp sin frusna och arga fader i Örebro.

Laddar för Luleå

måndag, februari 16th, 2015

Just nu är det en timme innan promenaden till bussen som skall föra mig till Örebro. Där väntan på stationen innan tåget till Enköping anländer. I Enköping kanske tid för ett snabbesök i kiosken, om det finns någon. Från Enköping sedan med buss till Arlanda.

Puh… Lindesberg ligger inte så centralt som man kanske ibland skulle önska.

En timmes väntan på Arlanda, lite i minsta laget i alla fall om man litar till SJ för transporten dit men jag håller tummarna.

Sen en timme på flyget.

Kan lugna alla eventuellt oroliga, långkalsongerna är med.

Swingtime again

söndag, februari 8th, 2015

Att växla från Melodifestivalen till Charlie Norman och Alice Babs är inte bara ett hopp i tiden, det är ett hopp från ett universum till ett annat.

Programmet Swingtime again, ett tillfälligt inhopp av Alice Babs på scenen åtesutsände i helgen. Tyvärr finns det bara tillgängligt på SvtpL ay en månad till men tveka inte.

Oavsett vad man tycker om Charlie Normans och Alice Babs låtval så kan du njuta av duktiga musiker som spelar med hjärtat och inte tick och medhörning i örat, musiker som uppmärksamt lyssnar på varandra och med ett diskret leende ger varandra uppskattning för en underfundigt insats.

Glada musiker, avslappnad stämning befriad från idiotiska skämt från någon manusförfattare dold bakom kulisserna.

Tänk att man kan få se musiker framföra musik på riktigt. Vilken genre ni än visar på TV, ge mig riktig musik.

Snälla kameramän: visa musikerna och artisterna, zooma in gitarrsolot.

Snälla producenter: skicka manusförfattarna till någon avlägsen stå-upp scen, flytta dansarna till någon logdans i skogen.

Snälla ljudtekniker: slå av ticket i örat på trummisen, koppla bort det förinspelade bakgrundskompet.

Och till sist, snälla läsare titta Här och titta innan det är för sent:

Swingtime again

Luleå

lördag, januari 17th, 2015

Biljetter beställda.
snön väntar, skönt att komma till ett ställe där ordet snökaos bara används när snökaos råder. Vilket det inte gör, alltså råder.
I alla fall nästan aldrig; i alla fall inte inte på vintern.
Skulle i så fall vara i Juni om grillen är uppe och glöden släcks av snö.
Det är vad jag kallar KAOS.
Allt annat är bara vanlig vardag.

Kök ljuva kök

tisdag, december 30th, 2014

IMGP1270

Så här kan det se ut.

För att helt plötsligt förvandlas!

IMGP1281