Elen finns norrut

Äntligen finns ett sätt att utnyttja hela Sveriges potential. Elen finns i norr, använd den. Södra Sverige framförallt storstäderna lider av knapp tillgång till el. Sätt elpriserna efter tillgång så kommer allt att reda ut sig. Lite el, höga priser mycket el, låga priser är det inte så marknaden fungerar?

Kanske är lämpligt att marknadskrafterna äntligen får styra produktion och människor till de delar av landet där det finns gott om plats, naturtillgångar och el. Den som envisas och vill bo och etablera sig i den södra halvan får betala, den som vill både leva och verka till rimliga kostnader får väl flytta norrut.

Vi får hoppas att Northvolt, järnframställningen med el i Boden och Gällivare inte är luftslott utan verkligen blir av.

För 40 år sedan skallade protestropen mot flyttvånget söderut.

Snart kanske vi kan säga ”Alla måste norrut.”

Comments are closed.