Ny religion

Privatisering en ny religion? Vad behöver göras, finns det något som inte fungerar? Finns det något som fungerar? Har ingen betydelse lösningen heter privatisering, konkurrens, uppstyckning… Vad som helst bara det blir svårt att gå tillbaka till det ursprungliga.

Två postbilar som kommer till samma postlåda med en timmes mellanrum, bra i alla fall för oljebolagen. Dessutom tre andra företag som sköter paketdistribution.

För att inte tala om tågen. En aktör som äger rälsen, en annan några lok, en tredje de andra loken, väntsalen hanteras av en tredje. Underhållet sköts tydligen av ingen. Sen behövs det väl en kontroll och övervakningsfunktion för att samordna och kontrollera alla olika aktörer.

Bilbesiktningen, höll på att glömma bilbesiktningen. Inte ens en mindre stad kan väl klara sig utan minst två bilbesiktningar. Om sen den ännu mindre staden får klara sig utan bilbesiktning får vi väl ta. Det liksom hör till.

Apotek behöver vi förstås ha minst 7-8 stycken i en mellanstor stad. I ett mindre samhälle kan man nog klara sig utan helt. De som bor där är väl tåliga, annars får de ta bussen till närmsta apotek. Tågen fungerar väl inte.

Skolor, arbetsförmedling, telekommunikationer…  Listan kan göras lång.

Allt fungerade inte perfekt men det fungerade i alla fall. Den eller de som listigt sett till att det samhälle som skapats under många år nu är utsålt vet mycket väl att det inte går att backa.

Men alla driftiga entreprenörer som hoppar på och drar in pengar på helt eller delvis skattefinansierade verksamheter mår bra och kan köpa in billiga Rut-tjänster för att tvätta under bubbelpoolen.

Hälsningar Surgubbe

Comments are closed.