Nordea

Nordeas fonder och räntor granskade i Aktuellt. Det behövs naturligtvis. Vi får höra av ansvariga politiker att vi ska byta bank om vi är missnöjda, till vilken bank ska vi byta? Är inte alla likadana? Vem tar mellanskillnaden mellan inlånings- och utlåningsräntan? Hur mycket tjänar de som plockar in förvaltningsavgifterna från misskötta fonder?

Vem tusan orkar byta bank, elleverantör, telefonbolag, pensionsfond, bilprovare, apotek…

Jag har inte tid och jag vill inte.

Är det inte dags att göra det enkelt för oss som hur vi än gör blir lurade av de som sitter på pengarna och makten. Vi kan väl alla komma överens att det är omoraliskt att tjäna mer än 50 000 i månaden och ännu mer omoraliskt att tjäna pengar på att äga pengar.

Snart sitter halva Sveriges befolkning bakom en dator och tjänar pengar på andras arbete utan att göra något produktivt själv. Pengar ska man tjäna på att producera varor och tjänster, i offentlig eller privat verksamhet.

One Response to “Nordea”

  1. Henrik Says:

    Det är så grått med regn hängade i luften att det nästan känns som snö. Inte för inte man sitter inne och bloggar istället =).