SJ, bör du finnas?

Återigen en spännande resa med SJ.

Vill du ha spänning i tillvaron? Välj SJ. De gör allt för att dina planer på en lugn och behaglig resa skall gå åt pipan. Vill du höra?

Bussen från Lindesberg kom i tid och kom fram till Örebro i tid. Bussar gör det, kommer i tid och kommer fram i tid. Tåget som skulle forsla mig till Bålsta för vidare färd därifrån till Arlanda var försenat. Under tågresan började jag misstänka att förseningen blev större och att det skulle bli svårt att hinna med bussen. Jag pratade med konduktören och bad henne meddela bussen att jag skulle bli sen.

Tydligen gick inte det så jag fick besked att åka vidare till centralen och där få byta biljett till Arlanda express. När vi närmade oss Stockholm kom det kontraorder. ”Leta upp perrong 17b därifrån går ett tåg 11.24. Det är det snabbaste sättet att komma till Arlanda.”

Efter mycket letande hittade jag perrong 17 b, den låg minst sagt avsides. Jag kände mig som Harry Potter. Där fanns inget tåg och ingen hänvisning om att det skulle gå något tåg till Arlanda, bara ett besked att ett tåg skulle går till Gävle 11.42. Om jag tagit det tåget hade jag varit halvvägs till Arlanda när mitt plan skulle lyfta.

Enda alternativet var en snabb språngmarsch till biljett expeditionen, snabbt förbi alla som köade där. På 20 sekunder fick jag en biljett till Arlanda express som skulle gå om 4 minuter. En till ännu snabbare språngmarsch till tåget. Framme vid Arlanda på språng igen, denna gång till den flyg som skulle föra mig till Luleå.

Flyget startade i tid och landade i tid och på rätt plats, det gör det nästan alltid. Bussen som jag åkte med den första delen av resan startade i tid, kom fram i tid och släppte av mig på rätt plats. Varför gör SJ inte det?

Jag som skulle ha en behaglig resa. Köpa en tidning under väntetiderna, ta en smörgås och en öl. Sitta och titta på folk och ha en trevlig start på sommarlovet. Istället springer jag omkring med min packning och stirrig blick, trummar nervöst under hela resan, rädd att missa anslutningar och flyg.

Ge mig frid, låt mig slippa SJ.

One Response to “SJ, bör du finnas?”

  1. sofia Says:

    Men jag har ju sagt åt dig att du ska ta Swebus direkt till Arlanda. Restiden är lite längre men i slutänden mycket behagligare. Dessutom brukar det vara så lite folk så man kan sträcka ut sig på två säten.