Herman

Låt mig presentera dig för Herman. Det är Herman du ser på bilden, han är en surdeg. Han kom till mig för några dagar sedan tillsammans med en utförlig instruktion. Enligt denna skall Herman efter 10 dagar delas i fem delar. En del ska jag behålla och låta vara grunden i en god kaka, jag vet att den är god jag har smakat Hermans mamma.

De andra fyra delarna skall jag dela ut till mina vänner.

Eftersom jag tror mig veta att min Herman är tredja generationen i Lindesberg borde det finnas minst 19 Herman just nu i grannskapet. Varav 16 icke uppätna. Om fem dagar kommer dessa att delas upp och skickas vidare. Då har vi 64 stycken som står och puttrar. Du får ursäkta om jag i mina räkneövningar inte tar med de uppätna delarna.

Den 20 juni har Hermans ättlingar blivit 16 384 stycken, nu börjar Lindesberg bli trångt.

Den 10 juli räcker det inte att dela ut Herman till goda vänner i Örebro. Det krävs 262 144 nya hem. Som tur är börjar det bli semestertider och vi kan få hjälp av bekanta i andra landsdelar.

I slutet på juli då Herman och han ättlingar börjar krypa över 4 miljonerstrecket, närmare bestämt 4 400 000 måste vi nog börja leta inackorderingar utomlands. Undrar om Herman i så fall måste sitta i karantän?

Du får ursäkta jag fortsatte att räkna under tiden du läste. Jag märker att vi få problem. Den 30 september har vi 17 miljarder Herman. Om detta vore en lösning på världssvälten skulle det vara som en gåva från ovan men tyvärr Herman är mycket glupsk och äter mer än han ger tillbaka.

Vi står inför ett gigantiskt problem….

2 Responses to “Herman”

  1. Anna Elvenäs Says:

    Herman är god har också smakat honom!
    Dessvärre fick jag en egen del, men den torkade ihop en dag när jag glömt den i gassande solsken..
    Man kanske får komma på fikat???:-)

  2. Thomas Says:

    Herman kommer nog att stå på bordet på söndag skulle jag tro…