Brevbärare

Brevbärarna står som spön i backen.

Under lediga stunder sitter jag på min balkong och iakttar olikfärgade postbilar, cyklar och mopeder.
Ett förslag för att spara miljö och pengar kanske vore att de olika reklam och postutdelarna delade på bilen. En kunde ju då sitta i framsätet och en i baksätet. På så vis kan ju båda nå lätt till postlådan vid varje stopp. Bilarna kunde måla i två färger så att inget av företagen kände sig förfördelade.
Praktiskt också någon blir sjuk, då behövs ingen vikarie.

Det slår mig att detsamma kunde gälla apoteken, dubbla ingångar med apotekens respektive skyltar. Många samordningsvinster kunde göras. Personalen kan till exempel fråga kunden vilket apotek man önskar handla på och då ta på sig en lämplig keps med apotekets logga så att kunden verkligen känner att valfrihet råder. Om lagren dessutom samordnades kanske vi kunde komma till det stadium då det gick att hålla de mediciner som efterfrågas på lager.

3 Responses to “Brevbärare”

  1. Thomas Says:

    Eftersom ingen annan kommenterar inläggen gör jag det själv: mycket tänkvärt inlägg!

  2. Anonym brevbärare Says:

    Försöker du göra mig arbetslös?! Tvingar mig att sova med fienden

  3. Thomas Says:

    Oops, tänkte inte på det.