Höstpyssel

En farlig tid för båtpysslare. Det är för kallt för att limma och fernissa. Vad gör man då? Jo man river bort delar och startar projekt som måste slutföras när det blir varmare.

Delar av relingslisten bortsågad. Fula spacklade skruvhål uppborrade och klara för pluggning. Vattenlinjen bortskrapad för den behöver justeras. Alla elkablar avklippta, där måste städas upp. Den fula instrumenbrädan av galvad plåt borta, en ny skall tillverkas. Kittet runt rutorna delvis bortskrapad, nytt kitt eller tätningsmassa skall dit. Akterdäcket lossat, måste fixas provisoriskt och nåtas om.

Trots alla goda råd att inte ta i för mycket är det svårt att hålla sig från att hitta nya brister som man kanske borde snygga till. Det är stor risk att det blir mycket till våren när värmen kommer. Då ska allt slutföras.

Båten kommer väl i sjön i slutet på augusti 🙂

Comments are closed.