SET

Just tittat på ett reportage på Kunskapskanalen som undersökt SET, ett livskunskapspaket som skolor och kommuner köper in och är populärt just nu. Enligt reportaget är det inte visat att materialet har någon vetenskaplig grund.

Jo, jo… hur många av det ideér och infall som karakteriserat den svenska skolan de senaste 20 åren har haft någon vetenskaplig grund att luta sig mot.

En stor del av de inriktningar vi jobbet efter och strävat mot har varit olika ideér som ”vi” tyckt varit bra just då. Förhoppningsvis har ”vi” då varit professionella lärare eller skolledare. Det är visserligen inte alls någon garanti för att metoderna och ideérna varit tillräckligt bra.

Men det är i alla fall bättre än att infallen kommit från klåfingriga politiker som velat snika åt sig röster med populistiska metoder, profithungriga försäljare av dyrbara undervisningskoncept eller vanligt folk som minsann visste vad som var bra för dem när de gick i skolan.

Comments are closed.