Loven räcker inte

13 veckors lov räcker inte för att familjerna ska kunna klämma in en semesterresa. Ett problem som vi känt av i skolan de sista 10 åren. Det är svårt att förklara för föräldrar att det som görs i skolan är mycket mer än det som står i böckerna och kan läsas in hemma före eller under en ledighet.

En sak som är ändå svårare att förklara är det extrajobb det innebär att göra i ordning en vettig hemläsningsuppgift. Även om jag lägger timmar på att planera så blir det långt ifrån tillräckligt för att kompensera de 25 lektionstimmar som eleven missar under en veckas ledighet.

Undrar också hur respekten för skolan påverkas?

Kanske vi också får en generation som vill kunna göra på samma sätt när de kommer ut i arbetslivet? Kanske de drabbas av en chock när de upptäcker att det inte fungerar så på alla ställen?

Comments are closed.