Bostadsbrist?

Läste lite förra veckan. Bostadsbrist? Ett tecken på bostadsbrist var tydligen att så många bostäder var uthyrda i andra hand, dessutom var andrahandshyrorna hutlöst dyra. En sak som det egentligen finns regler för men som tydligen inte kontrolleras därför kan det bli orimligt dyrt att hyra i andra hand.

Men, nu får vi tänka efter. Är andrahandsuthyrning ett tecken på bostadsbrist. Har inte andrahandsuthyraren en bostad där han bor? Jag förmodar att hen inte bor i tält för att av medmänsklighet bereda plats åt stackar bostadslösa.

Om han hyr ut sin bostad i andra hand betyder det att han är i besittning av två bostäder, det kallar jag inte bostadsbrist.

Att hyra ut en bostad som man egentligen inte behöver och dessutom gör det till priser som överstiger det reglerna för andrahandsuthyrning tillåter kallar jag för ocker, inte bostadsbrist.

Comments are closed.