Hoppa till innehåll

Spegeln

När jag tittade mig i spegeln häromdagen tyckte jag att jag skymtade fler personer bakom min rygg. Var inte Ruth och Nisse där? Om man tittar efter riktigt noga kunde man se fler gestalter skymta?

Tyckte mig se både Einar, Beda och Magda. Ja, Knut och Oskar syntes också ganska tydligt. Långt, långt därbak i folkmyllret av släkt såg jag till och med Nils Petter Persson Enqvist född 1802. Ja, jag kunde inte riktigt se hur han såg ut, han vände sig bakåt och titta bakom ryggen.

Kanske skymtade han i sin tur Nils Hanson som begravdes 30:e September 1711, 44 år gammal i Gammelstadens kyrka.

Han lämnade hustrun Margareta ensam med barnen på gården i Björsbyn. Hon överlevde Nils med 35 år. Undrar hur hennes liv var? Hennes förstfödde Hans Nilsson dog 5 år gammal. Det gick bättre för hennes andre son, Nils Nilsson. Han blev vuxen och fick egna barn.

Tack för det Margareta. Utan dig hade inte jag funnits till.