Sjukvården en märklig företeelse

Tänkte jag skulle göra vår svenska sjukvård äran att be om några goda råd och om så behövdes, ett besök.

Efter idogt bläddrande i en diger katalog utgiven av landstinget fann jag till slut ett telefonnummer, tänkte i min enfald att om man kunde få ett råd per telefon så skulle man kunna spara in ett par kronor till landstinget och undvika ett besök. Eventuellt försöka få komma till vårdcentralen och personen i andra ändan på tråden tyckte det var lämpligt.

Tydligen fungerar det så att man ringer upp då får man ett förslag på tid när man kan bli uppringd av dem. Idiotiskt system tänker jag. Ska jag ta ledigt från jobbet en halv dag för att vänta på att bli uppringd. Landstinget tjänar 10 minuter och jag, vi alla förlorar en halv arbetsdag. Jag min lön och ni mina skattepengar.

Nu löste det sig. Telefonsamtalet gav ingenting. Dagens telefontider var slut!

Vilka var alternativen? Besöka akuten eller bli frisk på egen hand? Jag valde det senare.

Inte undra på att akutmottagningarna blir belamrade med folk som sitter där och snörvlar och egentligen skulle ha klarat sig med ett telefonråd eller ett besök på någon vårdcentral.

Gör nog mitt bästa och försöker hålla mig frisk.

Comments are closed.