Hoppa till innehåll

Skolresultat

Många är de som tillbakalutade i TV soffan ondgör sig över resultaten i svensk skola, jämför med trimmade barn från Korea eller Japan.

Du kanske ska resa dig ur soffan och prova på vilka krav som ställs.

Jag har just gjort Nationella proven i svenska med min 6:e klass. Undrar hur du som klagar mest på våra elever och vår svenska skola hade klarat dig? Proven i svenska består av fem moment. Läsning av både berättelser och faktatexter, författande av berättelser och insändare och ett muntligt prov där du skall hålla ett kort anförande och kunna delta i ett samtal där du håller dig till ämnet och tillför samtalet något.

Alla moment skall vara godkända och jag lovar dig, det är inte självklart att alla vuxna i vårt land av självgoda soffpotatisar hade klarat alla moment.