Elpriser

En märkligt land vi lever i. I alla branscher jag känner till konkurrerar man med pris och kvalité.

Elbolagen har kanske inte så mycket kvalitets skillnader att erbjuda, ja eventuellt leveranstrygghet men det är ju ledningsägarna som står för den.

Återstår priset. Det borde alltså vara en kamp om kunderna med bra priserbjudanden. Har ni sett någon sådan? Nej, om det är brist på el och man måste köpa in utifrån så sätter man priset på elen efter den dyraste el man köper in.

Om det är ett överskott sätter man priset i Sverige efter det högsta pris man kan få utomlands för den el man säljer. I båda fallen får vi betala den billiga vattenkrafts-elen med priser som gäller för dyr olje- och kolproducerad el

Då har Maud en lösning. Flytta skatten från konsument till producent. Är det någon där ute som tror att inte elhandelsbolagen kommer att kompensera sig med höjda priser?

Comments are closed.